Arama

GALATASARAY’DAN SİVASSPOR’A YARIM DÜZÜNE GOL

08/05/2024 01:16 | Son Güncelleme : 19/05/2024 20:04 | Okunma Sayısı : 88 | Golvar


GALATASARAY’DAN SİVASSPOR’A YARIM DÜZÜNE GOL

GALATASARAY’DAN SİVASSPOR’A YARIM DÜZÜNE GOL

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’ta konuk ettiği Sivasspor’u 6-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında önemli 3 puanı elde etti.

Süper Lig’de 35. Haftayı geride bıraktık. Galatasaray’ın Sivasspor’u 6-1 mağlup etmesi sadece 3 puan değil çok şey ifade ediyor. Fenerbahçe’nin Konya’da takılması bu galibiyeti 100 kat daha değerli kılıyor. 

Maça geçmeden önce son dönemlerde yaşanan olaylara değinmek istiyorum. Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun’un açıklamaları ve kamuoyunda oluşturulan algılardan sonra Galatasaray’ın sahada bu kadar soğuk kanlı bir galibiyet elde etmesi çok şey ifade ediyor. Yazıma başlamadan önce Okan Buruk ve futbolcuları cani gönülden kutluyorum.

Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray, Sivasspor'u kendi evinde ağırladı ve futbolseverlere unutulmaz bir gösteri sundu. Teknik direktör Okan Buruk'un doğru oyuncu tercihleri, maçın başından itibaren takımına üstünlük sağladı. Galatasaray, mücadeleye hızlı ve etkili bir başlangıç yaparak, ilk yarıda rakibine nefes aldırmadı.

Maçın henüz 11. dakikasında, Hakim Ziyech'in golüyle 1-0 öne geçen Galatasaray, 38. dakikada Dries Mertens'in golüyle farkı ikiye çıkardı. Her iki golün de mimarı olan Barış Alper Yılmaz, yaptığı mükemmel asistlerle bu önemli gollerde başrol oynadı.

İkinci yarının başlarında, Sivasspor'dan Caner Osmanpaşa'nın golüyle fark bir ara 2-1'e düştü. Ancak bu gol, Galatasaray'ın hırslanmasına neden oldu. 59. dakikada Icardi'nin ve hemen ardından 60. dakikada Ziyech'in muazzam golleri ile skor 4-1'e taşındı. Ardından Mertens ve Icardi'nin ek golleriyle maç 6-1 sona erdi.

REKORLAR VE ŞAMPİYONLUK YOLUNDA

Bu galibiyetle birlikte Galatasaray, puanını 96'ya çıkararak Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6'ya yükseltti. Ayrıca, Süper Lig tarihinde en fazla puan toplayarak bir rekora imza attı. Galatasaray'ın şampiyon olması için kalan maçlardan sadece 4 puan daha toplaması yeterli olacak.

TAKTİKSEL ÜSTÜNLÜK VE ORTA SAHA HAKİMİYETİ

Maç boyunca Galatasaray'ın kanat organizasyonları ve orta saha performansı göz doldurdu. Özellikle Lucas Torreira'nın orta sahadaki etkinliği, takımının oyun kurma kabiliyetini önemli ölçüde artırdı.

Galatasaray'ın bu muazzam performansı, hem taktiksel üstünlüğü hem de oyuncuların bireysel performanslarını ortaya koydu. Sarı-kırmızılı takım, bu tarz oyunlarını sürdürdüğü sürece, şampiyonluk ipini göğüslemesi kaçınılmaz görünüyor.

Saygı ve Sevgilerimle 

Erdal Bozkurt

Etiketler : Galatasaray 6 - 1 Sivasspor Galatasaray - Sivasspor
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar

Volkan

Emeğine sağlık hocam

1 gün önce
Ahmet tuna

Çok iyi

18 dakika önce
Ahmet tuna

Mac 2-1 gs yencek

16 dakika önce
ad image