Arama

CİMBOM ARTIK ŞAMPİYON!

08/05/2024 03:31 | Son Güncelleme : 19/05/2024 22:08 | Okunma Sayısı : 128 | Golvar


CİMBOM ARTIK ŞAMPİYON!

CİMBOM ARTIK ŞAMPİYON!

Cimbom’un Mayıs aşkını bilen bizim gibiler için Süper Lig’in şampiyonu haftalar öncesinden belliydi. “Fenerbahçe şampiyon olur!” diyenlerin sayısıysa her geçen maç düştü. Galatasaray’ın müthiş bir oyun ve tarihi bir skorla kazandığı Sivasspor maçından 1 gün sonra Fenerbahçe’nin Konya’da kaybettiği 2 puan Lig’in sonucunu mühürlemiş oldu. Fark artık 6 puan! “Futbolda her şey olur, matematiksel olarak kesinleşmeden şampiyon ilan edilmez.” diyenlere milyonda birin de bir ihtimal olduğunu ama pek de sık gerçekleşmediğini hatırlatalım…

Galatasaray’ın yükselişi ve Fenerbahçe’nin düşüşü

4 Köşe Futbol’un Youtube yayınlarında sık sık vurguladığım bir gerçek vardı. Fenerbahçe bana göre güçlü bir kadro kurmuştu. Belki ilk 11 anlamında Galatasaray yine öndeydi ama kadro derinliği Fenerbahçe’ye göz kırpıyordu. Ne yazık ki kanaryaların bu avantajı kullanabilecek bir teknik direktörü yoktu. Yaklaşık 200 milyon € değerinde bir kadro kurup başına 62 yaşına kadar hiç kupa kazanamamış İsmail Kartal'ı getirmek onlar adına sezonun en büyük hatasıydı.

Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi’nin yıpratıcı ortamına rağmen az puan kaybetti ve o dönem lider olan Fenerbahçe’yle puan farkının açılmasına hiç izin vermedi. Fenerbahçe Kadıköy’de alacağı bir galibiyetle sarı kırmızılıları sarsabilirdi ancak yorgun aslan daha iyi oynadı ve galibiyeti kaçıran taraf oldu.

Avrupa defterini umut edilenden erken kapatan Galatasaray, Sparta Prag’a elendikten sonra çoştu. Okan Buruk haftada bir maç temposunun hem takıma hem de teknik heyete daha iyi geleceğini söylemişti ama hiç kimse bu kadar ciddi bir fark beklemiyordu. Galatasaray sadece Lig oynadığı son 9 maçta 31 gol (maç başına 3,44!) attı ve sadece 8 gol (maç başına 0,89 gol) yedi! Fenerbahçe’yi sadece puan olarak değil averajda da sollayıp geçti.

Hakem sorunu devam ediyor!

6-1 kazanılan Sivasspor maçında bile Galatasaray’ın 

🔴 Bir penaltısı verilmedi.

🔴 Bir nizami golü iptal edildi.

🔴 Uğur Çiftçi'ye ikinci sarıdan kırmızı gösterilmedi.

Farklı skorun etkisiyle çok fazla konuşulmasa da Türk hakemlerinin yaratılan baskı ortamından aşırı etkilendikleri ve çok net düdükleri hala çalamadıkları görülüyor. Galatasaray’ın Fenerbahçe, Hatayspor gibi maçlarında da İcardi’ye yapılan yüzde yüz penaltılar verilmemiş ve Galatasaray önemli puanlar kaybetmişti. 

Dipnot: Galatasaray’ın ilk 11’i hem Türkiye hem de Avrupa için yeterli. Bayern ve Manchester maçlarında bunu net olarak gördük. İki kulvarda aynı anda başarı ise ancak yedek kulübesinin de benzer bir kalitede olmasıyla yakalanabiliyor. Geniş kadro hedefini bu sene tutturamadık ancak kasa ve limit sorunu olmayan Galatasaray bu yaz isabetli transferler yaparak üst üste üçüncü şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi’nde başarıyı kovalayacak gibi duruyor. Yolu açık olsun! 

Yiğit Başar (4 Köşe Futbol)

Etiketler : Galatasaray - Sivasspor Galatasaray 6 - 1 Sivasspor Şampiyon Galatasaray
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar

Volkan

Emeğine sağlık hocam

1 gün önce
Ahmet tuna

Çok iyi

2 saat önce
Ahmet tuna

Mac 2-1 gs yencek

2 saat önce
ad image