Arama

Ali Koç ve Aziz Yıldırım - Fenerbahçe Tarihi Seçim Sonuçları

09/06/2024 21:54 | Son Güncelleme : 27/07/2024 07:12 | Okunma Sayısı : 63 | Golvar


Ali Koç ve Aziz Yıldırım - Fenerbahçe Tarihi Seçim Sonuçları

Fenerbahçe Spor Kulübü, tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşadı. Ali Koç ve Aziz Yıldırım’ın başkanlık için yarıştığı seçim, büyük bir katılım ve heyecanla tamamlandı. Seçim sonucunda Ali Koç, Fenerbahçe'nin yeni başkanı olarak ilan edildi.

 

SON DAKİKA: Fenerbahçe'de başkan belli oldu! - Aspor

 

9 Haziran 2024 Seçim Günü

Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısı için sabahın erken saatlerinde üyeler stadyuma gelmeye başladı. Seçimli olağan genel kurulunda oy kullanma işlemi saat 17.00'da sona erdi. Seçimde Ali Koç'un oy pusulalarının rengi sarı, Aziz Yıldırım'ın ise beyazdı. Toplam 46.410 üyeden 27.489'u oy kullandı. Ali Koç oyunu 27, Aziz Yıldırım ise 45 numaralı sandıkta kullandı.

 

Fenerbahçe'de Ali Koç ve Aziz Yıldırım oy kullandı - Dünya ve Türkiye  Gündemini Anında Takip Edin | Haber Portalı - aslinda.com

 

Tarihi Seçimde Rekor Katılım

Seçim, Fenerbahçe tarihinin en yüksek katılımlı genel kurulu olarak tarihe geçti. Kullanılan oy sayısı 27.489 iken, geçerli oy sayısı 26.947 olarak belirlendi. Ali Koç 16.464 oy alırken, Aziz Yıldırım 10.483 oy aldı ve böylece Ali Koç rakibine 5.981 fark atarak Fenerbahçe'nin yeni başkanı oldu.

 

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 29

 

Ali Koç'un Açıklamaları

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Ali Koç, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Güzel, demokratik, heyecanlı, yeri geldiği zaman coşkulu, yeri geldiği zaman gergin bir kongreyi daha tamamladık. 28 bin kongre üyemiz oy kullandı. Bu, Fenerbahçe demokrasisi adına büyük bir rekordur. Türkiye'de hiçbir kulüp bu rakamlara yaklaşamıyor. Fenerbahçe büyüklüğünü kongrede de gösterdik. Artık Fenerbahçe Çağı bugünden itibaren başlıyor.

Başarılara doyacağımız, dünyada Fenerbahçeli olmayan taraftarların da Fenerbahçe'yi izleyeceği, marka değerimizin artacağı, uluslararası başarılarımızı elde edeceğimiz bir dönem başlamaktadır. Artık Fenerbahçe ismini duyduklarında rakiplerimizin korkacağı bir döneme girdik. Hem Türkiye'de hem de yurt dışında. Yarından itibaren hepimiz bu yeni dönemin parçası olalım. Bizler, bugün bu camianın bütün renklerini kucaklamak için buradayız." 

 

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 6

Aziz Yıldırım'ın İlk Açıklaması

Aziz Yıldırım da seçim sonrası Ali Koç ile birlikte kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı:

"Sevgili Fenerbahçeliler, Fenerbahçe'ye yakışan bir kongre yaptık. Hepinize teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım görevimizi yaptık, inşallah sayın Ali Koç ve arkadaşları çizdiğimiz harita doğrultusunda Fenerbahçe'yi şampiyon yaparlar."

 

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 5

Ali Koç'un Aziz Yıldırım'ı Tebrik Etmesi

Seçim sonuçları resmiyet kazanmadan önce Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın yanına giderek onu ve ekibini tebrik etti. Bu jest, Fenerbahçe camiasında büyük takdir topladı.

Bu tarihi seçim, sadece Fenerbahçe için değil, Türk spor tarihinde de önemli bir dönüm noktası olarak kaydedildi. Yeni başkan Ali Koç ile birlikte Fenerbahçe'nin yeni bir çağa adım atması bekleniyor.

 

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 4

 

Ali Koç'un Yönetim Kurulu Listesi

Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya, Selma Rodopman.

 

Fenerbahçe kongre üyesi olan ünlü oyuncu Sarp Akkaya ve Acun Ilıcalı'da sabahın ilk saatlerinde stadyuma gelerek oy kullanan isimlerden biri oldu.

 

 

Yazar Doğan Aksu - Golvar.com Editör 

 

 

 

Etiketler : Ali Koç ve Aziz Yıldırım Fenerbahçe Seçim Sonuçları Ali Koç ve Aziz Yıldırım Buluşması
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar

Volkan

Emeğine sağlık hocam

1 ay önce
ATİLLA KIZILARSLAN

Konuşmalarına bakılırsa Hacıosmanoğlu nun Arabistan olayı için TFF yi suçlaması haksızlıklara değinmesi iyi bir başlangıç.

1 hafta önce
Cahit

Elinize sağlık hocam çok güzel noktalara değinmişsiniz.💛💙

1 hafta önce
ad image